Zielona papryka w occie

Zielona papryka w słoikach WECK 1040 ml

Zielona papryka w słoikach WECK 1040 ml

Nasz pierwszy przepis na zieloną paprykę w octowej zalewie.

  • 2 słoiki WECK 1040 ml.
  • 800g zielonej długiej papryki
  • 4 szalotki
  • 4 papryczki chili
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżeczki gorczycy
  • 1 szklanka octu winnego
  • 500ml wody
  • Kilka liści kaffiru
  • Łyżeczka soli

Słoiki wymyj i wyparz wrzątkiem. Czyste uszczelki WECK należy przełożyć do naczynia z zimną wodą. Paprykę poupychaj w słoikach, dodaj do każdego słoja po dwie szalotki przekrojone na pół, chili, i czosnek. Zasyp gorczycą, wciśnij liść kaffiru.

Wodę z solą i octem zagotuj, zalej papryki w słojach, połóż uszczelkę na szklane wieczko i zamknij słoik przy pomocy dwóch spinek WECK.

Dla dobrego zakonserwowania ustaw słoiki w garnku z wodą i pasteryzuj przez 15 minut w temperaturze 90°C. Wyjmij z garnka i odstaw aż do wystygnięcia – nie odwracaj słoików do góry dnem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s