Ogórki kiszone na ostro

wekujemy ogórki kiszone w weck

Zawekowane ogórki kiszone w słoikach WECK

Ogórki kiszone na ostro z papryczką chili w klasycznych słoikach WECK #974 (1594 ml)

Składniki (na dwa słoiki WECK #974)

  • 2kg małych ogórków gruntowych
  • 4 papryczki chili
  • główka czosnku
  • pęczek kopru
  • korzeń chrzanu
  • 1,5l wody
  • 1,5 łyżki soli morskiej gruboziarnistej

Ogórki namoczyć w zimnej wodzie przez noc, kolejnego dnia osuszyć i ułożyć ściśle w słojach, przekładając pozostałymi składnikami. Zalać solanką, tak by pokryła wszystkie ogórki. Zostawiamy ogórki na 24h, następnie zamykamy dwoma lub trzema spinkami WECK i odstawiamy do spiżarni.

2 uwagi do wpisu “Ogórki kiszone na ostro

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s