Mus z pigwy

wekowanie w słoikach weck

Mus z pigwy w słoiczkach WECK

Składniki: na 5 słoików weck #762 (220 ml).

Ugotowany owoc przetrzeć przez sito, następnie przełożyć do garnka, dosypać cukier i smażyć około 1,5 godziny. Przełożyć gorący mus do słoików i zamknąć.
Dla dłuższego przechowywania można zawartość pasteryzować w temperaturze 75°C przez 15 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.

Podczas całego procesu warto przestrzegać dobrych praktyk wekowania.

Smacznego!

Jedna uwaga do wpisu “Mus z pigwy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s