Pasta z tofu i selerem

weck_polska_majowka_FB

Pasta z tofu z selerem w słoiczku WECK. Idealna na piknik.

Wkrótce majówka a potem wiele okazji do piknikowania na świeżym powietrzu. Domowej produkcji pasty, przeciery, dipy i inne przekąski najlepiej przygotowywać w wygodnych i ekologicznych słoiczkach WECK.

Składniki:

  • pół małego selera
  • 100g aksamitnego tofu
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 szalotka
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • słoiczki WECK #741

Nagrzewamy piekarnik do 200°C. Seler kroimy na nieduże kawałki, szybciej się upiecze, układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 30 minut. Na rozgrzanym oleju kilka minut podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Upieczony seler studzimy i miksujemy na gładką pastę, dodajemy aksamitne tofu oraz podsmażoną szalotkę oraz czosnek i ponownie miksujemy by połączyć składniki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, przekładamy do słoika WECK #741 posypujemy posiekaną pietruszką i zabieramy na piknik!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s