Dżem truskawkowo-agrestowy z syropem różanym

weck.com.pl wekujemy.pl słoiki weck

Dżem truskawkowo-agrestowy z syropem różanym w oryginalnych słoikach Weck.

Składniki:

  • Słoiki WECK 220 ml #762
  • 250g truskawek
  • 150g czerwonego agrestu
  • 700g cukru
  • 3 łyżki suszonej róży

Do garnka wlej 50g wody, 200g cukru i suszoną różę. Wszystko zagotuj do powstania syropu i odcedź by pozbyć się płatków róży. Do syropu przełóż agrest, gotuj na małym ogniu aż się rozpadnie, na końcu dodaj truskawki i pogotuj jeszcze przez około 10 minut dzięki temu truskawki zachowają jeszcze swój kształt ale puszczą sok.

Gorący dżem przełóż do słoiczków WECK 220 ml #762 i od razu zamknij szczelnie przestrzegając zasad wekowania w słoiczkach WECK: Kliknij Tutaj.

Polecamy do ciast! Smacznego!

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s