Czereśniowy kompot z wanilią

wekujemy weck sloiki

Wekujemy czereśniowy kompot w słoikach WECK

Składniki: na jeden słoik WECK #739

  • 1kg czereśni
  • 1,5l przefiltrowanej wody
  • 500g cukru
  • 2 laski wanilii

Zagotuj w garnku wodę z cukrem i wanilią. W tym czasie wypestkuj czereśnie i przełóż do słoja WECK #739. Gdy woda się zagotuje przelej ją do słoja z czereśniami.
Zamknij słoiki przestrzegając Zasad Udanej Konserwacji w słoikach WECK.
Pasteryzuj przez 30 minut w temperaturze 75°C.

Jesienią, zimą i wczesną wiosną ciesz się smakiem i zapachem niepowtarzalnego kompotu z czereśni. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s