Dżem mirabelkowy z nutą zielonego pieprzu

weck

Wekujemy mirabelki w słoikach WECK

Składniki: na 6 słoiczków WECK 290 ml #900

  • 2kg mirabelek
  • 900g cukru
  • 6 łyżek soku z cytryny
  • 1,5 łyżeczki zielonego pieprzu

Owoce umyć, osuszyć i wypestkować, zasypać cukrem  i pozostawić na min. 12 godzin. Następnie zagotować i smażyć na średnim ogniu dość często mieszając.  Gdy dżem ma odpowiednią konsystencję dodać sok z cytryny oraz zgnieciony zielony pieprz i gotować jeszcze przez chwilę.

Gorący dżem przełóż do słoiczków WECK 290 ml #900 i od razu zamknij szczelnie przestrzegając zasad wekowania w słoiczkach WECK: Kliknij Tutaj.

Jesienią i zimą przypomną nam gorące lato. Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s