Powidła śliwkowe z węgierek

słoiki weck powidła

Powidła ze śliwek węgierek w słoikach WECK

Klasyczne, smaczne powidła w słoikach WECK #902

Składniki:

  • 1kg śliwek węgierek
  • 150g cukru

Śliwki umyj, osusz i usuń pestkę następnie przełóż do garnka i gotuj 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając. Dodaj cukier i gotuj kolejne 10 godzin.

Przetrzyj powidła przez sito by zetrzeć pozostałe skórki śliwek, następnie ponownie zagotuj. Przełóż gorące powidła do wyparzonych słoików WECK, zamknij słoiczki. Pamiętaj aby przestrzegać Dobrych Praktyk Wekowania w słoikach WECK.

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s