Śledzie na ostro z zielonym pieprzem

weck weckpolska wekujemy sledzie z pieprzem

Śledzie na ostro zawekowane w słoikach WECK #748. Przepis na święta.

 

Składniki:

  • Słoiki WECK #748
  • 250g marynowanego śledzia bez skóry
  • 1 mała cebula biała
  • łyżka cukru
  • 2 łyżka octu
  • 120ml oliwy
  • papryczka chili
  • łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu

Cebule pokrój w piórka i sparz wrzątkiem, następnie odlej wodę i wysusz na ręczniku papierowym. Na dno słoika wyłóż część cebuli, pokrojony śledź, posiekaną chili i odrobinę zielonego pieprzu. Powtórz kolejną warstwę do wyczerpania produktów.

Przygotuj marynatę z oliwy, octu i cukru podgrzewając w garnuszku wszystkie produkty, następnie ostudź marynatę i zalej nią przygotowane śledzie w słoiku WECK #748. Szczelnie zamknij, nie pasteryzuj.

Uwaga: Okres przechowywania w lodówce do 2 tygodni.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s