Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Kolorowa papryka w zalewie
Składniki:
- 800g kolorowej papryki
- 250g octu
- 1,5l wody
- 8 łyżek cukru
- 1 łyżka soli
- 1 średnia cebula
- 1 łyżka oliwy
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz w ziarnach
- 1 łyżeczka gorczycy
Z papryki usunąć gniazda nasienne, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W wyparzone słoje WECK układać ścisło i przemiennie kolorową paprykę, przełożyć cebulą, dodać oliwę. Z reszty składników przygotować zalewę. Po ugotowaniu zalać paprykę i zamknąć słoik.
Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 20 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.
Smacznego.