Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Mus jabłkowy z rodzynkami
Składniki:
- 1kg kwaśnych jabłek
- 100g rodzynek
- 500g cukru
- sok z jednej cytryny
- łyżka cynamonu
- łyżeczka imbiru w proszku
- łyżeczka kardamonu
Jabłka obrać, usunąć szypułki i przełożyć do garnka. Dodać do jabłek pozostałe składniki i gotować tak długo aż jabłka i rodzynki się rozpadną i powstanie jednolita masa jabłkowa. Mus przekładamy do słoików WECK.
Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 15 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.
Wyjątkowy dodatek do naleśników i gofrów. Smacznego!