Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Ogórki kiszone na ostro
Składniki:
- 2kg małych ogórków gruntowych
- 4 papryczki chili
- główka czosnku
- pęczek kopru
- korzeń chrzanu
- 1,5l wody
- 1,5 łyżki soli morskiej gruboziarnistej
Ogórki namoczyć w zimnej wodzie przez noc, kolejnego dnia osuszyć i ułożyć ściśle w słojach, przekładając pozostałymi składnikami. Zalać solanką, tak by pokryła wszystkie ogórki. Zostawiamy ogórki na 24h, następnie zamykamy dwoma lub trzema spinkami WECK i odstawiamy do spiżarni.
Polecane produkty
- PromocjaSłoik z pokrywką, uszczelką i 2 zapinkami 1550 ml WECK op. 6 szt.99,00 zł 80,49 złBrak w magazynie