Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Deser w słoiczkach WECK
Kremowy deser chia pod kokosową pierzynką podany w słoiczkach WECK.
Składniki:
- 250g mleka roślinnego
- 250g mleka kokosowego
- 50g białych nasion chia
- sok z dwóch limonek
- 3 łyżki syropu klonowego
- 4 łyżki śmietanki kokosowej do dekoracji wierzchu
- truskawki lub inne ulubione owoce
Mleko wymieszaj z syropem klonowym, dodaj sok z limonki oraz nasiona chia i dobrze wymieszaj. Odstaw do napęcznienia co jakiś czas mieszając. Gdy chia zgęstnieje przelej ją do słoiczków WECK i odstaw na godzinę do lodówki. Następnie wyłóż na wierzch gęstą śmietankę kokosową i ułóż truskawki.
Smacznego!