SKŁADNIKI (na 3 porcje)

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 2 jajka
  • 2–3 łyżki cukru lub 3–4 łyżki erytrolu
  • 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego
  • 90 g płatków owsianych
  • 100 g borówek lub jagód
  • 1 nektarynka pokrojona w kostkę
  • 20 g słupków migdałów lub ulubionych orzechów

PRZYGOTOWANIE

  1. Twaróg, jajka, cukier i jogurt blendujemy na gładką masę bez grudek. Wsypujemy płatki i ⅔ borówek, mieszamy.
  2. Masę przekładamy do 3 słoików WECK Bakery o pojemności 280 ml, na wierzchu układamy pozostałe owoce i migdały. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzałka góra – dół). Owsianki pieczemy przez 25 – 30 minut, aż będą zwarte.
  3. Podajemy na ciepło lub zimno.

 Przepis powstał przy współpracy z Malwiną z bloga Make Bento Not War