Pieczona owsianka sernikowa z borówkami
Pieczona owsianka sernikowa z borówkami

SKŁADNIKI (na 3 porcje)
- 250 g twarogu półtłustego
- 2 jajka
- 2–3 łyżki cukru lub 3–4 łyżki erytrolu
- 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego
- 90 g płatków owsianych
- 100 g borówek lub jagód
- 1 nektarynka pokrojona w kostkę
- 20 g słupków migdałów lub ulubionych orzechów
PRZYGOTOWANIE
- Twaróg, jajka, cukier i jogurt blendujemy na gładką masę bez grudek. Wsypujemy płatki i ⅔ borówek, mieszamy.
- Masę przekładamy do 3 słoików WECK Bakery o pojemności 280 ml, na wierzchu układamy pozostałe owoce i migdały. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzałka góra – dół). Owsianki pieczemy przez 25 – 30 minut, aż będą zwarte.
- Podajemy na ciepło lub zimno.
Przepis powstał przy współpracy z Malwiną z bloga Make Bento Not War