Słoik TULIP 1062 ml z pokrywką, uszczelką i 2 zapinkami - op. 6 szt - WECK

Brak w magazynie
Promocja
92,00 zł

Cechy produktu

Więcej informacji
Kod produktu : WE-745-100PUZ
Pojemność (ml) : 1062
Średnica (mm) : 100
Wysokość (mm) : 156
Producent : Weck
Oferty specjalne : Promocja

Darmowa dostawa w Polsce
przy zamówieniu
powyżej 200zł

Zamówienia złożone
w dni robocze
wysyłamy w ciągu 24h

Opis produktu

  • oryginalny słoik Weck, od którego pochodzi nazwa „wekowanie”
  • wykonane ze szkła sodowo-wapniowego
  • przeznaczone do wielokrotnego użytku
  • odporne na zamrażanie i wyparzanie
  • spinki wykonane ze stali nierdzewnej
  • uszczelki wykonane z naturalnego kauczuku pozyskiwanego z legalnych plantacji
  • możliwość zapiekania w piekarniku wraz z uszczelką do temperatury 130°C, bez uszczelki maksymalnie do 150°C
  • w zestawie z pokrywką szklaną, uszczelką i zapinkami
  • możliwość dokupienia pokrywek z tworzywa nr. kat: WE-K100
  • podana cena jest ceną za opakowanie
  • można używać w mikrofalówce
  • można myć w zmywarce

Szklane słoiki i butelki WECK od ponad 100 lat są synonimem tradycji i najwyższej jakości. Proces wekowania swoją nazwę zawdzięcza właśnie unikalnemu projektowi słoików stworzonemu w 1900 roku przez Johanna Wecka.

Wszystkie szklane elementy słoików sygnowane logiem firmy WECK produkowane są w Niemczech ze szkła sodowo-wapniowego o doskonałych walorach użytkowych. Spinki WECK, służące w procesie konserwacji przetworów, są wykonane z najwyższej jakości, nierdzewnej stali INOX. Uszczelki WECK są wolne od fenoli i wykonane są z naturalnego kauczuku pozyskiwanego z kontrolowanych, legalnych plantacji.

Produkty Weck z powodzeniem służą jako naczynia lub opakowania szklane w restauracjach, kawiarniach oraz firmach cateringowych na całym świecie. Sprawdzają się jako wielorazowe, gustowne i niebanalne naczynia do deserów, sałatek, dań głównych oraz jako opakowania do hermetycznego przechowywania suchych składników i produktów gotowych. Naczynia WECK odporne są na zamrażanie lub wyparzanie w różnych urządzeniach gastronomicznych.