Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Dżem Pina Colada
Składniki:
- 800g ananasa
- 300g cukru
- 100g wiórków kokosowych
- sok z 1 cytryny
- 3 banany
Za pomocą blendera zmiksować wszystkie owoce.
Masę przelać do garnka i podgrzewać 15-20 minut. Gdy masa już będzie gorąca dodać cukier i wiórki kokosowe.
Mieszać cały czas aż do rozpuszczenia cukru. Na koniec dodać sok z cytryny i gotować na małym ogniu 5 min.
Przełóż dżem do słoików i zamknij. Pasteryzować w temperaturze 75°C przez 15 minut. Pamiętajmy aby słoików WECK nie odwracać do góry dnem. Klipsy można zdjąć po 24 godzinach od zawekowania.
Smacznego!